Hertenbiefstuk met zuurkool stamppot

Ingrediënten (4 personen) 4 hertenbiefstukjes 400 gram gemengde paddenstoelen (cantharel) 300 gram aardappelen 300 gram zuurkool Bosje worteltjes 3 sjalotten..”

Oesters

Oesters. Sommige mensen gruwen van de gedachte om ze rauw – dus levend – te eten. Zij moeten er niets..”

Sukadelappen

Ingrediënten (vier personen) • 4 sukadelappen van 200 gram • 40 gram roomboter • 2 eetlepels bloem • laurierblad • blokjes van 4 geschilde tomaten..”

pompoen

Pompoensoep

Ingrediënten • een grote pompoen, geschild en in blokjes gesneden van 2 x 2 cm • 150 gram rundergehakt • ½ liter groentebouillon..”

Frisse herfstsalade

Een frisse herfstsalade lijkt misschien wat vroeg, maar de combinatie van venkel en sinaasappel in een heerlijke salade past prima..”

valentijn recepten

Valentijn-recept met appels

Er zijn veel manieren om je Valentijn te verrassen. Een ervan is met Valentijn-appels. Ingrediënten • Appels • Rode voedingskleurstof..”

Rode koolsalade recept

Salade van rodekool

Appelazijn en gezondheid Veel mensen zijn ervan overtuigd dat appelazijn goed is voor de gezondheid. Overtuigende medische bewijzen hiervoor ontbreken…”

Brandnetelazijn

Brandnetelazijn

Met brandnetels kun je allerlei gerechten bereiden. Je kunt er soep van maken of als groente opdienen. Wij kiezen voor..”

oranje salade

Frisse salade met azijn

Een heerlijke, frisse salade met azijn die naar meer smaakt en ook nog eens gezond is! 4-6 personen, 30 min bereiding..”

uienringen inmaken

Uienringen inmaken

Ingrediënten: 4 grote uien 0,25 liter natuurazijn 150 gram kristalsuiker 1,5 theelepel mosterdzaad 1 theelepel kurkuma 0,5 theelepel dillezaad (hebt..”

pittige komkommersalade

Pittige komkommersalade

Een pittige komkommersalade maak je als volgt. De komkommer reinigen en met een kaasschaaf schillen. Halveer de komkommer en maak met de kaasschaaf..”

mayonaise

Mayonaise

Voor een heerlijke mayonaise heeft u nodig:  1 eierdooier, 1 theelepel mosterd, 2 theelepels natuurazijn, 7 deciliter zonnebloem- of olijfolie,..”

balsamico dressing

Balsamico dressing

Maak een balsamico dressing van 3 eetlepels balsamicoazijn, 5 eetlepels olijfolie extra vierge, 1 eetlepel honing, geperst teentje knoflook, zout..”

salade met dressing

Mosterd-honing dressing

Maak een dressing van 2 eetlepels witte wijnazijn of natuurazijn (op eikenhout gerijpt), 2 eetlepels olijfolie extra vierge, 1 eetlepel..”

vinaigrette azijn

Romige vinaigrette

De klassieke Franse dressing voor romige vinaigrette bestaat uit drie delen olie, een deel azijn, een theelepel mosterd, een halve..”