Hachee
Ingrediënten
Voor een heerlijke hachee zijn de hoeveelheden voor vier personen:
• 600 g hacheevlees
• 5 uien
• 50 gram boter
• 2 eetlepels bloem
• een halve liter lauwwarm water
• 1 vleesbouillontablet
• 2 eetlepels natuurazijn
• 1 theelepel suiker
• 2 laurierblaadjes
• 4 kruidnagels
Bereiden
Snijd de uien grof. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees al omscheppend. Bak na ongeveer twee minuten de ui mee. Bestrooi het vlees met peper, zout en de bloem en schep om. Voeg het water en de bouillontablet toe, zodat het vlees net onderstaat.
Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng aan de kook en stoof het vlees met de deksel schuin op de pan op zacht vuur in ongeveer drie uur gaar. Breng de jus op smaak met peper en zout.
Tip
Hachee is als hoofdgerecht lekker met rode kool en gekookte aardappels of aardappelpuree.