Valentijn-recept met appels

valentijn-appel-recept-met-azijn

Er zijn veel manieren om je Valentijn te verrassen. Een ervan is met Valentijn-appels.

Ingrediënten
• Appels
• Rode voedingskleurstof
• Grenadinesiroop
• Natuurazijn
• 500 gram suiker
• Boter
• Water

En verder:
• Stokjes
• Zilverfolie

Voorbereidingen
Bekleed de bakplaat met zilverfolie en vet de blinkende kant in met boter.
Was de appels met water en zeep en droog ze af. Duw aan de kroonkant een stokje tot de helft van elke appel.

Bereiden
Neem 4 delen suiker, een deel water en een deel grenadinesiroop.
Los de suiker op in het water met de grenadine en breng het in een pan aan de kook.
Voeg er twee eetlepels azijn aan toe en daarna de rode voedingskleurstof.
Blijf goed roeren en laat de vloeistof een kwartiertje op een klein vuurtje inkoken.
Laat de pan daarna nog een kwartier aan de kook zonder te roeren.
Neem daarna met een klein lepeltje een schepje uit de dikke saus en laat dat vallen in koud water. Als het een bolletje is geworden, dan kun je de pan van het vuur halen. Je kunt de appels nu een voor een goed ronddraaien in de dikke saus. Leg de appels daarna op de bakplaat om ze op kamertemperatuur af te koelen.

Verpakken
Doe de appels per stuk in cellofaanpapier en maak er een strik omheen.

« terug naar februari overzicht